Koncert polaznika Glazbene radionice „CANTICUM“

Koncert u samostanu Školskih sestara franjevki u Livnu je bio u dvije večeri, tako da su nastupali svi polaznici glazbene radionice
Prema tradiciji, i ova školska godina završena je koncertom i polaganjem završnih ispita polaznika glazbene radionice „Canticum“ u samostanu Školskih sestara franjevki u Livnu, u godini kada sestre obilježava jubilarnu – 150-tu godinu utemeljenja Družbe.

Koncert je bio u dvije večeri tako da su nastupali svi polaznici glazbene radionice. Za završni koncert zajedno sa svojim nastavnicima glazbe, kao i za polaganje ispita, polaznici su se pripremali marljivo i intenzivno. Rad u radionici tijekom cijele godine je bio praćen u lijepom ozračju zajedništva djece polaznika, njihovih roditelja, nastavnika kao i zajednice sestara u Livnu, što se pokazalo na vrlo uspješnom i nastupu kao i na polaganju ispita. Svi zajedno su se trudili i ulagali da doista sve bude „na nivou kulture i duha“, kako je kazao jedan od roditelja.

Roditelji i svi nazočni uživali su u glazbenim umijećima svoje djece i obilno ih nagrađivali pljeskom. Čule su se mnoge lijepe skladbe, od dječjih pjesama, djela popularne glazbe, do izvedbi zahtjevnih djela klasične literature.

U lipnju polaznici glazbene radionice su pristupili i polaganju izvanrednih ispita u Glazbenoj školi ,,F. S. Vilhar,, Livno. Njih dvadesetak, od 1. do 5. razreda uspješno je položilo završne ispite.

Zajedničkim druženjem nakon koncerta i ispita obilježen je završetak još jedne školske godine, za mnoge jako uspješne. Roditelji i djeca su izrazili veliku zahvalnost sestrama livanjske zajednice na svemu što zajedno s nastavnicima čine za glazbeno obrazovanje djece i mladih. Velik je to doprinos za razvoj glazbene kulture grada Livna.

(kta/kvrpp bih)