Home > BiH > Kolnik mokar, oprez zbog magle i odrona

Kolnik mokar, oprez zbog magle i odrona

Kolnik pretežito mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama jutros je vidljivost smanjena zbog magle. Izdvajaju se putevi uz rijeke Bosnu i Drinu, područje Rostova (Novi Travnik-Bugojno), te pojedine dijelove Sarajeva.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a posebno se skreće pažnja na puteve: Jajce-Crna Rijeka-Karanovac, Bugojno-Kupres, Simin Han-Banj brdo, Sarajevo-Foča, Mostar-Polog, Buna-Masline i Žitomislići-Doljani.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

00:00

Sanacijski radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz reguliranje prometa semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati prometuje usporeno-jednim trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacijski radovi, pa se na tim dionicama prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

 

Zbog neophodnih radova, obustavljen je promet na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se promet preusmjerava kroz naselje Lužani.

Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača danas od 10 do 18 sati obustavlja se promet na regionalnom putu Banja Luka-Čađavica, dionici Han Kola-Stričići. Za vrijeme obustave prometuje se obilaznim putem preko Ledenice.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja do 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.

Vecernji list