Koalicija Udruga osoba s invaliditetom HBŽ obilježila Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Sinoć je u Svadbenom salonu Pavić u Livnu Koalicija Udruga osoba s invaliditetom HBŽ-a “Zajedno možemo” obilježila Svjetski dan osoba s invaliditetom.

Na proslavi se okupilo oko 90 članova Koalicije koju čine Udruge iz Livna, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada, a pridružili su im se livanjski načelnik Luka Čelan, resorna županijska ministrica Vasilija Broćeta i pomoćnik ministrice Mićo Mihaljević.

Predsjednica Koalicije “Zajedno možemo”, Šemsija Dželadini nazočnima je zaželjela dobrodošlicu osvrnuvši se na probleme osoba s invaliditetom, a pogotovo na problem njihovoga zapošljavanja u našoj županiji, izrazivši želju da dogodine bude manje takvih problema i da se pronađe njihovo rješenje.

Nazočne je pozdravila i tajnica Udruge “Nada” iz Tomislavgrada, Magdalena Marinčić. Zahvalila je  tomislavgradskom bendu Zadnja želja koji je bio zadužen za ugodnu zabavu te najavila proslavu 20 godina postojanja tomislavgradske “Nade” koja će biti upriličena 2020 godine.

Sudionici proslave su kazali da ovakvih okupljanja i druženja nikad nije dosta budući da se u njima osjeća bliskost i ljubav onih koje je život svojim sudbinama povezao, priopćeno je iz Udruge Nada Tomislavgrad.