Home > Livno > Klokan Matematičar bez granica (Kangourousans Frontieres) održan u Srednjoj strukovnoj školi SSK Livno

Klokan Matematičar bez granica (Kangourousans Frontieres) održan u Srednjoj strukovnoj školi SSK Livno

Klokan Matematičar bez granica (Kangourousans Frontieres) je međunarodna neovisna inicijativa čiji zadatak je organizacija Kangourou izazova sa osnovnim ciljem promocije Matematike među mladim ljudima u cijelom svijetu. Izazov Klokan Matematičar 2019 u Bosni i Hercegovini je održan 21. III.2019.  godine. Ove godine natjecanje je održano i u  Srednjoj strukovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića Livno u organizaciji aktiva profesora Matematike. Koordinator natjecanja naše Škole je  Adin Lemo.

Sudjelovalo je 166 učenika u 2 kategorije i to : 93 učenika u kategoriji „Junior“ i 73 učenika u kategoriji „Student“

Radili su  u isto vrijeme sa svim ostalim učenicima (otprilike 6 000 000) u svijetu posebno odabrane zadatke pod nadzorom svojih nastavnika i profesora u prostorijama škole na službenim obrascima za izazov. Prošle, 2018 godine, na drugom Klokan matematičar izazovu u BiH sudjelovalo je  više od 90 škola.

Klokan Matematičar izazov nije uobičajeno natjecanje iz Matematike. Klokan Matematičar izazov svojom kvalitetom i sadržajem se obraća svim učenicima i svim školama bez obzira na prethodne uspjehe učenika kao i opseg uobičajenog školskog programa matematike. Izazov je prilika svima da upoznaju Matematiku sa jedne druge strane i steknu samopouzdanje i uvide korist znanosti u svakodnevnom životu.