Kišni vikend pred nama

Ako ste za vikend planirali neke aktivnosti na otvorenome, kiša će vam pokvariti planove.

U petak se Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama se očekuje slaba kiša ili rosulja, a u višim područjima slab snijeg.

Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini slabo jugo. Temperatura zraka većinom između 1 i 7, na jugu zemlje od 7 do 13 stupnjeva Celzijevih..

U subotu, 3. prosinca, u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno vrijeme.

Kiša uglavnom na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U večernjim satima slabija kiša i u ostalim područjima Bosne. Vjetar slab jugoistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje od 6 do 9, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 8, na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva.

U nedjeljum, 4. prosinca, u Bosni i Hercegovini prognozira oblačno vrijeme s kišom. U Bosni većinom slabije padaline. Više kiše se prognozira na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar u većem dijelu zemlje slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu od 7 do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stupnjeva Celzijevih, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

(www.jabuka.tv)