Kinezi zalutali zbog navigacije, pronađeni u selu kod Višegrada

Četiri državljanina Kine izgubila su se u petak u selu Velji lug, opština Višegrad jer ih je navigacija odvela na nepoznato mjesto.

Policijski službenici Policijske stanice Višegrad su u petak oko 15.20 u dijelu sela Velji lug, općina Višegrad, pronašli izgubljena lica kineskog državljanstva. Pišu Nezavisne novine.

Naime, Policijskoj upravi Foča prijavljeno je u 13.45 sati da su se četiri lica državljanina Kine izgubila na njima nepoznatim šumskim terenima, lutajući po istima.

“Operativnim putem policijski službenici su došli do saznanja o kontakt telefonu kao i o GPS koordinatima mjesta na kome se lica nalaze, te su zajedničkom i brzom intervencijom policijskih službenika Policijskih stanica pronađeni kineski državljani na lokalnom seoskom putu pored šumskog potoka u mjestu Velji lug, Višegrad”, priopćeno je iz PU Foča.

Pronađenim licima je ukazana potrebna pomoć, te su propraćeni do magistralnog puta, odnosno benzinske pumpe, a potom ih uputili na njihov zahtjev u pravcu Sarajeva.

Ovo je već treći put do sada da policijski službenici PS Višegrad pružaju pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape.