Karlo o razlozima zašto igra za Hrvatsku

Talentirani košarkaš iz Livna Karlo Matković (21) pruža veoma dobre za Hrvatsku na Eurobasketu, a ne tako davno u žiži bh. javnosti se našao kada je odlučio nastupati za naše susjede te je sada objasnio odluku.

Matković je rođen u Livnu 2001. godine. Karijeru je 2018. godine počeo u Cedeviti, a nakon toga je igrao za OKK Beograd i Mega Basket. U lipnju ove godine izabran je kao 52. pik na NBA draftu, a njega je u svoj tim izabrao New Orleans Pelicans.

Ovaj talentirani košarkaš nastupao je za mlađe selekcije naše zemlje, ali je u međuvremenu odlučio da nastupa za Hrvatsku. Izjavio je da će čekati poziv reprezentacije Hrvatske i nakon što ga je dočekao debitirao je protiv Švedske početkom ove godine.

Iako je Košarkaški savez Bosne i Hercegovine uložio žalbu na njegovu registraciju, Karlo Matković je definitivno pripao Hrvatima i jedan je od njihovih najboljih košarkaša na Eurobasketu.

U razgovoru za BasketNews Matković je objasnio da je imao ugovor sa KS BiH kojim je bio obavezan igrati za naše omladinske selekcije do 21. godine.”Vidite, ne bih rekao da sam prvi put igrao za njih zato što sam morao, ali prema ugovoru koji sam potpisao kada sam prešao iz rodnog Livna u Zagreb, morali smo nešto dati bh. reprezentaciji.

Dakle, potpisao sam ugovor da ću igrati za BiH do svoje 21. godine. Čim je ugovor istekao, pridružio sam se hrvatskim selekcijama. Svi u mojoj porodici su Hrvati”, rekao je Matković koji žali za teškom situacijom u KS BiH i problemima sa kojima se suočila naša reprezentacija.

“Problemi s kojima se suočavaju nisu lijepa stvar za vidjeti. Malo sam tužan zbog njih jer su kvalitetan tim. Ne znam kakva je situacija tamo, ali je tužna”, rekao je talentirani hrvatski centar.

Matković je do sada na Europskom prvenstvu imao prosjek od 7,4 poena, 3,4 skoka i impresivnih 17/21 (81 posto) šuta za dva poena.

Hrvati danas igraju protiv Finske u berlinskoj O2 Areni (14:45) u osmini finala Eurobasketa i nadaju se da se mogu plasirati u četvrtfinale prvi put nakon 2013. godine.