Karlo Matković ipak izlazi na NBA draft

Ranije je njegov agent Miško Ražnatović za ESPN izjavio da do toga neće doći, ali se igrač u posljednji trenutak predomislio.

Košarkaš koji pokriva pozicije četvorke i petice je projektiran kao pik druge runde i prema inicijalnom planu se trebao vratiti u Sloveniju u ekipu Cedevita Olimpije na još jednu sezonu kako bi naredne godine bio na draftu među 30 igrača u prvoj rundi.

Matković je protekle tri sezone proveo na posudbama u Srbiji, najprije u OKK Beogradu i potom Megi.

U ABA ligi je u prethodnoj sezoni upisao 26 nastupa u regularnom dijelu sezone i u prosjeku bilježio 11,6 poena po meču uz 6,1 skok. Najbolju utakmicu je pružio u sedmom kolu protiv Budućnosti kada je ubacio 26 poena na 73,3 šuta iz igre uz 12 skokova i pet asistencija. Osobni rekord sezone u svakoj od tih kategorija kada je regionalno natjecanje u pitanju.

Nedavno je košarkaš Mege Nikola Jović proglašen za Top prospekta ABA lige u glasanju u kome u učestvovali treneri ABA lige, novinari i navijači. Jović je osvojio 43.2% kombiniranih glasova a treba istaknuti da je na drugom mjestu bio Karlo Matković koji je osvojio 16.1% glasova dok je treći Roko Prkačin iz Cibone sa 9.3% glasova. Jović je osvojio najviše glasova trenera i novinara dok je u glasanju navijača osvojio 2. mjesto.

Ražnatović je i Jovićev agent za koga je potvrdio da izlazi na draft, dok će njegov drugi klijent Zvonimir Ivšić odustati.