Karlo Matković ide na Europsko prvenstvo s reprezentacijom Hrvatske

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Damir Mulaomerović danas je odredio kojih 12 igrača će predstavljati Hrvatsku na Eurobasketu koji će se održati od 1. do 18. rujna, kao i u dvije utakmice pretkvalifikacija za sljedeći Eurobasket.

Hrvatska je jučer u Celju protiv Slovenije odigrala posljednju pripremnu utakmicu nakon koje je izbornik odlučio donijeti najtežu odluku ovog ljeta.

Pavle Marčinković, Mateo Drežnjak i Goran Filipović su se tako pridružili Roku Rogiću koji je još ranije napustio reprezentaciju i koji nije igrao ni na turniru u Češkoj prošlog vikenda, kao niti protiv Mađarske u četvrtak i Slovenije jučer.

Hrvatsku će predstavljati: Toni Perković, Jaleen Devon Smith, Roko Prkačin, Krunoslav Simon, Mario Hezonja, Dario Šarić, Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Dominik Mavra, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.

Mulaomerović je gledajući po imenima odredio najjači hrvatski tim, s tim da ni na širem spisku nije bilo mjesta za bivše NBA igrače Antu Tonija Žižića i Dragana Bendera.

Naredne sedmice igrat će dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2025., protiv Poljske u Varšavi 25. kolovoza te protiv Švicarske u Opatiji 28. kolovoza.

Na Eurobasketu će u prvom krugu igrati u Milanu redom protiv Grčke (2. rujan), Velike Britanije (3. rujan), Estonije (5. rujan), Italije (6. rujan) i Ukrajine (8. rujna).