KARDINAL UPOZOREN Uskoro novi teroristički napadi na Šri Lanki

U pismu Ranjitht navodi da je “do daljnjeg” zatvorio katoličke crkve i katoličke škole širom Šri Lanke, kao i da je otkazao sva javna okupljanja.

Katolički kardinal Šri Lanke Malcolm Ranjiht upozorio je vjerske dužnosnike da će tijekom ovog tjedna biti pokušaja novih napada na Šri Lanki.

Kardinal Ranjith kaže da je dobio informacije iz inozemstva da će biti pokušaja novih napada na crkve i crkvene institucije.

Ranjith, nadbiskup Colomba, koji je ranije kritizirao vladu Šri Lanke zato što, kako je tvrdio, nije reagirala na obavještajne informacije iz Indije u kojima se upozoravalo na terorističke napade prije nego što su se oni i dogodili za Uskrs, objavio je najnovije pismo upozorenja na društvenim mrežama, javio je AP, prenose Nezavisne novine.

U pismu Ranjith navodi da je “do daljnjeg” zatvorio katoličke crkve i katoličke škole širom Šri Lanke, kao i da je otkazao sva javna okupljanja.

Glasnogovornik katoličke crkve Šri Lanke Edmund Tilakarante potvrdio je za AP autentičnost kardinalovog pisma, ali nije želio da otkriva druge detalje, uključujući i izvor informacija koje je Ranjith dobio iz inozemstva.

Ekstremistička grupa iz Šri Lanke povezana sa Islamskom državom izvela je 21. travnja, na Uskrs po Gregorijanskom kalendaru, više simultanih napada na hotele i crkve na Šri Lanki, u kojima je ubijeno više od 250 osoba.

poskok.info