Home > BiH > Kakvo nas vrijeme očekuje

Kakvo nas vrijeme očekuje

j

Bh. meteorolog Nedim Sladić na svom Facebooku je objavio status u kojem je otkrio kakvo nas vrijeme očekuje u narednom razdoblju.

– Jačanjem visinskog grebena sa zapada sutra (op.a. danas) će polako hladan zrak napuštati područje Bosne i Hercegovine, a visinska ciklona koja je zaslužna za povremene padaline tijekom nedjelje i prvog dijela ponedjeljka će također oslabjeti s utjecajem nad našom zemljom i tijekom sutrašnjeg dana se premještati dalje na istok – navodi Sladić.

– Pristiže topliji zrak po visini pa će od utorka biti toplije u odnosu na protekle dane, a najtoplije u tjednu ispred nas prognoziramo u srijedu te osobito u četvrtak kada će zapuhati jugo, dodao je, prenosi Avaz.

– Temperature zraka sredinom tjedna većinom između 17 i 24 ºC. Umjereno do jako jugo u četvrtak će nagovjestiti i novu promjenu vremena – a prema kraju tjedna ponovno hladnije zahvaljujući Blocking situaciji nad sjeverom Europe i novim padalinama. Ako je za utjehu, bar u nizinama ovog puta neće biti snijega, a ni novih snježnih glavobolja. Vizualizacija urađena u programskom jeziku Python koristeći input prognoznog modela ICON – navodi Sladić na Facebooku.