Kakvo nas vrijeme očekuje do kraja rujna

Na prostoru Bosne i Hercegovine do četvrtka (17.09.) zadržat će se stabilno, sunčano i toplo vrijeme. U jutarnjim satima u kotlinama i duž riječnih tokova u središnjim područjima zemlje moguća je slaba magla, priopćeno je u srednjoročnoj prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od četvrtka u popodnevnim satima prognozira se promjena vremenskih prilika. Prelaz fronte preko naših krajeva uzrokovat će pad temperature zraka i kišu. Na trenutke nisu isključeni ni kraći pljuskovi.

Nestabilno vrijeme sa kišom zadržat će se do vikenda. Jutarnje temperature zraka u Bosni biti će od 13°C do 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 26°C i 32°C, u Hercegovini do 35°C.

Za dane vikenda kao i tijekom idućega tjedna prema raspoloživim prognostičkim materijalima, očekuje se stabilno, malo do umjereno oblačno i djelimično sunčano vrijeme. Na jugu zemlje više sunčanih sati i toplije u odnosu na središnja i sjeverna područja.

Minimalne temperature zraka biti će između 8°C i 14°C u Bosni, do 18°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 23°C i 28°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 30°C, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Livnovine