Home > Magazin > Kako je Ivan Perišić svog oca spasio od financijskih dubioza?

Kako je Ivan Perišić svog oca spasio od financijskih dubioza?

Mnogima je nepoznat životni detalj čovjeka o kojem već tjednima priča Hrvatska. Riječ je o Ivanu Perišiću i događaju iz djetinjstva koji mu je zauvijek promijenio život.

Perišić je oduvijek želio igrati za Hajduk, a ta želja će mu se ispuniti u jesen karijere. Međutim, to se moglo dogoditi i mnogo ranije da otac Ante nije bio u dugovima, piše sportsport.ba.

Kada je bio na pragu prvog tima splitskih Bijelih Perišić senior je prodao svog sina u Sochaux.

poster

00:00

Zanimljivo da sada već čuveni nogometaš nije ni znao zašto ga otac šalje u Francusku te je sve saznao kada je počeo zarađivati ogroman novac i otplatiti očeve dugove.

“Nije mu bilo lako, ali osamostalio se, izdržao je što nitko nije. Sve to što se događalo bilo je i zbog mojih propusta. Ušao sam u loše poslovne odnose, bio sam u krizi, dugovima.”

“Ivan mi je kasnije puno pomogao. Na kraju je sve dobro ispalo. I još nešto moram reći. Ivan će, prije ili kasnije, sigurno odigrati sezonu ili dvije u Hajduku. To smo Hajduku dužni zbog našeg naprasnog odlaska”, prije nekoliko godina je o svom sinu ispričao Ante Perišić.

 

“Teška je to bila odluka, ali za obitelj je bilo najbolje da Ivan ode u Sochaux. Da se u tom trenutku svi maknu od mene i mojih muka. Uvjeti su stvarno bili dobri, Ivan je dobio dobra primanja, a s njim su u Francusku otišli i moja supruga i kćerka.”

Ante je odlučio da uloži novac u peradarstvo, imao je farmu kokoši, uzeo je ogromne kredite. Ipak, stvari nisu išle onako kako je to on zamislio, a spasio ga je sinov nogometni talent.

Tada su se i pogoršali njihovi odnosi, pogotovo jer sam igrač nije znao zašto je tako naglo otišao u Francusku.

“Nisam znao zašto idem u Francusku, a imao sam tek 17 godina. Ali poslije nekoliko godina sam napokon saznao. Ne volim govoriti o tome”, jedne prilike je rekao jedan od najboljih hrvatskih nogometaša svih vremena.

Vecernji list