JOŠ JEDAN CRNI DAN U BiH: 11 preminulih, 423 zaraženih

U Federaciji BiH preminulo je još šest osoba oboljelih od Covida-19, a u posljednja 24 sata testirano je 1.207 uzoraka, od kojih je 309 pozitivno na koronavirus. U Republici Srpskoj je umrlo petoro pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, a kod 123 osobe je potvrđena zaraza.

Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosanskopodrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

U Federaciji je do sada testirano 87.108 uzoraka, a koronavirus potvrđen je kod 6.851 osobe.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH oporavilo se 3.511 pacijenata, dok je trenutno aktivan 3.181 slučaj pozitivan na koronavirus.

U FBiH potvrđeno je 159 smrtnih ishoda zbog koronavirusa, što je za šest više u odnosu na jučerašnje podatke. Među preminulima su 103 osobe muškog i 56 ženskog spola. 

U posljednja 24 sata, u Republici Srpskoj umrlo je petoro pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza koronavirusom, saopšteno je na pres-konferenciji Instituta za javno zdravstvo RS-a.

Preminula je jedna starija žena iz Banje Luke te četvorica starijih muškaraca – po jedan iz Banje Luke, Trebinja i dvojica sa Pala.

U posljednja 24 sata, u RS-u je na koronu testirano 549 uzoraka, a kod 123 ljudi je potvrđena zaraza.

Slobodna Bosna