Jesmo li spremni za novu školsku godinu? Imamo li sve knjige na raspolaganju?

Foto: Livnovine

Nova školska godina kuca na vrata. Za one kojih se to tiče malo više posjetili smo knjižaru Grafos u Livnu. U razgovoru s Ankicom Sučić saznali smo jesu li stigle sve knjige, koje nakladnike imaju u ponudi, ali i još neke pojedinosti koje bi vas mogle zanimati.

“Mi smo spremni za novu školsku godinu. Imamo knjige za sve razrede. Nakladnike koje mi imamo su Alfa i Školska naklada. Škole u Livnu rade po istom ili sličnom planu i programu, ali neke škole koriste Alfu, a neke Školsku nakladu”, kaže Ankica za Livnovine.

Zanimalo nas je i koliko se razlikuju cijene kada su u pitanju niži i viši razredi.

“Pa, cijene se dosta razlikuju. Ne znam kako bih u cijelosti rekla, ali ne traže svi nastavnici npr. radnu bilježnicu tako da se dosta toga razlikuje i u ovisnosti od onoga što nastavnici traže. Za drugi razred knjige otprilike koštaju 120 KM. Što više predmeta učenici dobivaju, cijena se povećava.”, kaže Ankica.

Grafos Livno posluje već 18 godina, a Ankica nam kaže kako su se u tih 18 godina cijene knjiga znatno povećale.

Foto: Livnovine
Foto: Livnovine

Između ostaloga, zanimalo nas je koliko se obujam posla smanjio za vrijeme online nastave.

“Definitivno se obujam posla smanjio. To se vidi jer se nije koristilo ono što se koristilo u školskim klupama. Opala je prodaja školskog pribora, eventualno su se prodavale bilježnice i nešto osnovno poput olovaka, gumica itd. Knjige tada svakako i nemamo u ponudi.”

Livnovine se zahvaljuje Ankici na razgovoru, a vama dragi školarci želimo puno sreće i uspjeha u novoj školskoj godini!

M.K./Livnovine