Jednostavni trikovi za čišćenje drvene daske za rezanje!

Standardna metoda ispiranja deterdžentom i vodom nekad ne daje željeni rezultat, zato smo za vas pripremili nekoliko jednostavnih trikova.  Iako ne može u perilicu, sve prljavštine i mrlje s drvene daske za rezanje možete ukloniti sa solju i limunom.

Sve što trebate je posipati sol po daski za rezanje, izrezati polovicu limuna kojim ćete izribati dasku i ostaviti tu mješavinu na dasci nekoliko minuta. Nakon nekoliko minuta stavite dasku za rezanje pod toplu vodu i daska bi trebala biti bez mrlja. Ovim načinom daska se i dezinficira.  Ukoliko želite ukloniti neugodne mirise s drvene daske za rezanje dasku namažite mješavinom sode bikarbone, soli i vode te ostavite da djeluje 10-15 minuta. Nakon toga ju temeljito operite vrućom vodom. 

Još jedan način za čišćenje i dezinfekciju daske za rezanje je da pomiješate ocat i vodu pa papirnatim ručnikom prebrišete dasku kako biste odstranili ostatke hrane. Zatim dasku prebrišite hidrogen peroksidom koji će je dezinficirati. Nakon toga dasku dobro posolite, utrljate limun te je takvu ostavite preko noći. Sol će izvući moguće bakterije na površinu. 

Još jedan trik za dezinfekciju kojim se možete poslužiti jest da napravite mješavinu od 1 decilitra vode i 10 kapi ulja od lavande. Nakon čišćenja daske, poprskajte ju navedenom mješavinom i vaša će drvena daska biti dezinficirana. Nakon prskanja dasku nije potrebno isprati.