Home > BiH > Javni poziv kompanijama : Predstave nove tehnologije u izbornom procesu!

Javni poziv kompanijama : Predstave nove tehnologije u izbornom procesu!

Središnje izborno povjerenstvo BiH upućuje i javni poziv kompanijama koje se bave novim tehnologija u izbornom procesu da na konferenciji predstave svoju opremu namijenjenu za upotrebu na izborima.

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine uz financijsku potporu Vijeća Europe i Misije OSCE u Bosni i Hercegovini, a uz logističku potporu Udruge izbornih dužnosnika u Bosni i Hercegovini (UIZBiH) organizira postizbornu Konferenciju ”Opći izbori 2022. – Izazovi i naučene lekcije” 15. i 16. lipnja 2023. godine u Hotelu Holiday, ul. Zmaja od Bosne 4, Sarajevo.

Svrha konferencije je pružiti priliku svim relevantnim sugovornicima izborne administracije za ocjenu njihovog rada tijekom Općih izbora koji su održani u listopadu 2022. godine.

Fokus postizborne konferencije će biti na analizi kako su organizirani i provedeni Opći izbori u Bosni i Hercegovini u 2022. godini.

Konferencija bi trebala okupiti oko 200 sudionika – predstavnika općinskih / gradskih izbornih povjerenstava iz 143 općine /grada u BiH, predstavnike zakonodavnih organa Bosne i Hercegovine, izborne stručnjake iz zemlje i inostranstva uključujući predstavnike Vijeća Europe, OSCE BiH, OSCE/ODIHR, Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, Parlamentarne skupštine Vijeća Europe (PACE), Delegacije Europske unije, Međunarodne fondacije za izborne sisteme (IFES), Ureda Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu (OHR), predstavnike nevladinog sektora u Bosni i Hercegovini i medija.

bljesak