Izvješće o počinjenom kaznenom djelu!

 – Izvješćujemo vas da su djelatnici MUP-a K 10 dana 26.3.2018. godine u skladu s člankom 234/5 ZKP F BiH podnijeli izvješće Kantonalnom tužiteljstvu K10 o počinjenom kaznenom djelu protiv I.M. rođen 1965. godine u Tomislavgradu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD “Primanje nagrade ili drugog oblika za trgovinu utjecajem” iz čl. 382 KZ F BiH.

  – Naime, koristeći se svojim utjecajem, predsjednika Komisije za dodjelu poljoprivredne mehanizacije i opreme iz donacije Narodne Republike Kine državi Bosni i Hercegovini kao i predsjednika Komisije za provjeru kapitalnih ulaganja, nezakonito sebi pribavio imovinsku korist na način da je dvjema osobama s područja Glamoča, obećavao da će omogućiti donaciju, točnije radne strojeve (Traktore sa svim priključcima) koje je u narednom periodu trebala donirati NR Kina, a za uzvrat isti su dali 10 % od vrijednosti spomenutih radnih strojeva Traktora, kako bi dobili donaciju.

 Opisanom radnjom, postoji osnova sumnje da je I.M. počinio KD ” Primanje nagrade ili drugog oblika za trgovinu utjecajem” iz čl. 382 KZ F BiH.