Home > BiH > Izložba fotografija, sajam i promocija časopisa u Drvaru

Izložba fotografija, sajam i promocija časopisa u Drvaru

 

Dvadeset sedam izlagača iz sedam opština predstaviće se na događaju “Može i drugačije”, koji Udruženje građana eTrafika.net organizuje u subotu, 23. marta u Radničkom domu u Drvaru. Ovom prilikom će eTrafika mladim novinarima dodijeliti diplome za njihov vrijedan rad, organizovati izložbu fotografija te promociju časopisa “Može i drugačije”. Događaj počinje u 18.30 časova.

Proteklih šest mjeseci ekipa eTrafike je organizovala obuku onlajn i foto-novinarstva za 15 mladih ljudi iz Mrkonjić Grada, Ribnika, Jajca, Bosanskog Petrovca, Bosanskog Grahova, Drvara i Glamoča. Nakon intenzivne obuke, oni su vrijedno radili na tekstovima iz svojih sredina, koje možete da pronađete u rubici “Može i drugačije”. Pronalazili su ljude iz svoje okoline koji rade nešto konkretno sa svojim životom i odbijaju da se prepuste opštoj letargiji i nezainteresovanosti.

Tako ste imali priliku da čitate o Miri Stojičić, medicinskoj sestri iz Mrkonjić Grada, koja je svoj život posvetila starima i nemoćnima. Poljoprivrednom gazdinstvu Sladojević koje proizvodi brašno i ukusne sireve. Jovani i Jeleni Marjanović koje su sa svojim roditeljima jedini stanovnici sela na planini Grmeč i posvećene su razvoju ruralnog turizma. Ani Miočević iz Drvara, koja postiže vrijedne uspjehe u svijetu fudbala i karatea. Miloradu Simidžiji iz Bosanskog Grahova, čija je kuća prepuna predmeta od drveta koje je lično izradio. Spisak je zaista jako dug, mladi novinari su objavili ukupno 45 priča, a 27 njihovih junaka će se i uživo predstaviti publici na događaju u Drvaru.

Od svih ovih priča je napravljen i časopis, koji možete besplatno da dobijete ukoliko budete prisustvovali događaju. Zato vas pozivamo da nam se pridružite u subotu, 23. marta, u 18.30 časova u Drvaru.

Spisak izlagača:

1. Vesna Rodić, prozvodi od drenjina
2. Porodica Arsić, sokovi i rakije
3. Porodica Bauk, proizvodnja meda
4. Biljana Pećanac, pletene torbe
5. Sandra Cvitković, pjesnikinja
6. Davor Marinčić, Rok fest Busija
7. Ilija Nenadić, izrada glamočkog opanka
8. Jovana Srdić, slikarka
9. KUD “Budućnost”, Glamoč
10. Marina Čavar, agencija „Marivo experience“
11. Zlatan Dželilović, reli vozač
12. Boro Marić, Centar za posjetioce Pecka
13. Jugoslav Župić, Varcar pivo
14. Gordana Stojičić, krojačica
15. Duško Kaurin, remenar
16. Poljoprivredno gazdinstvo Sladojević
17. Lazar Mihajlović, fotograf
18. Dajana Đukić, pjesnikinja
19. AKUD “Mira Lukač”, Drvar
20. Samir Karahodžić, čuvar jezera Busija
21. Milorad Simidžija, izrada proizvoda od drveta
22. SKUD “Gavrilo Princip”, Bosansko Grahovo
23. Astronomsko udruženje “Bosona”
24. Mira Stojičić, medicinska sestra
25. Đuro Ivanović, stolar 
26. Sedija Bolić, posljednja petrovačka tkalja
27. Jovana i Jelena Marjanović, vile sa Grmeča