Izaslanstvo Skupštine HBŽ sudjelovalo na radionici u okviru Twinning projekta

Danas je u Parlamentu FBiH u Sarajevu održana Radionica u okviru Twinning projekta Europske unije „Podrška Europske unije parlamentima u BiH u poslovima europskih integracija“ na kojoj su sudjelovali  Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić, Tajnik Zdravko Skočibušić i Stručni savjetnik Damir Baković.

Praktični primjeri i uloga županijskih skupština u procesu europskih  integracija bile su teme radionice, čiji cilj je bio pružanje informacija utemeljenih na najboljim praksama EU, a sve u vezi s osnovnim zadacima županijskih skupština u procesu europskih integracija. Razgovaralo se i o nadzoru županijskih skupština nad županijskim vladama u širem smislu,  te nadzoru u procesu europskih integracija.

Klára Szalay, pravna savjetnica u Narodnoj skupštini Mađarske i voditeljica četvrte komponente Twinning projekta, László Juhász, rukovoditelj Tajništva za europske poslove, zamjenik Odjeljenja predsjedavajućeg za povjerenstva- Narodna skupština Mađarske, te Jelena Špiljak, tajnica Odbora za europske poslove Hrvatskog sabora prezentirali su iskustva zastupnicima i zaposlenicima županijskih skupština.