Home > BiH > Iz BiH za advent u Zagreb, Dubrovnik, Beč, Budimpeštu, Trst…, cijene jednodnevnih putovanja od 39 do 75 KM

Iz BiH za advent u Zagreb, Dubrovnik, Beč, Budimpeštu, Trst…, cijene jednodnevnih putovanja od 39 do 75 KM

Ponuda je raznolika, od klasičnih destinacija, kao što su Dubrovnik, Split, Zagreb, do Beča, Graza, Praga, Budimpešte, u kojima turisti spajaju predbožićni ugođaj i šoping.

Zbog posebnog blještavog, blagdanskog ozračja koje tijekom prosinca vlada diljem Europe adventska putovanja, sudeći prema prodaji, sve su popularnija. U neku od europskih metropola na advent se može otići po vrlo povoljnim cijenama, piše Večernji list BiH.


Ponuda raznolika

Ponuda je raznolika, od klasičnih destinacija, kao što su Dubrovnik, Split, Zagreb, do Beča, Graza, Praga, Budimpešte, u kojima turisti spajaju predbožićni ugođaj i šoping. Kako su potvrdili iz bh. agencija, potrudili su se napraviti što raznovrsniju ponudu za prosinac te su dodali da u ovom trenutku zanimanja za putovanja ne nedostaje. U jednoj turističkoj agenciji iz Prijedora nedavno su kazali kako postoji zanimanje čim se objave programi putovanja. – Nama su najtraženiji adventi u Zagrebu i Grazu, za to je uvijek veliko zanimanje – kazali su za Nezavisne. Naveli su i po kojim se cijenama može otići u ova dva grada. Za Graz je cijena 59 KM, a za Zagreb 39 KM. Tu su uračunati prijevoz, odlazak u trgovački centar i na advent.

Tako je i u Zagrebu i u Grazu, naveli su oni, dodajući da su izleti planirani tijekom svakog vikenda, počevši već od 25. studenoga, a polasci su predviđeni iz Prijedora, Banje Luke i Gradiške. Iz istih gradova moguće je putovati i u Budimpeštu, a jedan dan u glavnom gradu Mađarske moguće je provesti po cijeni od 75 maraka. Isto toliko novca potrebno je izdvojiti i za jednodnevni izlet u Trst i Beč. Iz Mostara i Čapljine moguće je otići na Advent u Dubrovniku, i to po cijeni od 40 KM po osobi. Isto toliko stajat će i one koji jedan dan žele uživati u Adventu u Splitu.

Agencije u ponudi imaju i višednevna adventska putovanja. Tri dana u Budimpešti moguće je provesti po cijeni od 189 KM, a polasci su iz Sarajeva, Zenice i Doboja. U tri dana posjećuje se neke od popularnih destinacija u ovom gradu: Trg heroja, Oktogon, zgradu Parlamenta, Ribarsku tvrđavu, Budimsku palaču, Citadelu…

Put u Bled i Ljubljanu u adventsko vrijeme sve zaljubljenike u putovanja stajat će 235 KM. Dva dana u Zagrebu, gradu koji ima jedan od najvećih i najbolje organiziranih božićnih sajmova u cijeloj Europi, moguće je provesti po cijeni od 195 KM, a polasci su iz Sarajeva, Zenice i Doboja.

Nova godina

Osim adventskih putovanja, za koja od objave vlada veliko zanimanje, bh. građani su se već počeli raspitivati na kojoj bi lokaciji mogli ispratiti staru godinu i dočekati novu, kažu u bh. agencijama za putovanja. – Svakodnevno nam stižu upiti za Novu godinu. Već imamo i rezervacija, ali očekujemo da će baš zagužvati tek u vremenu koje je pred nama – kazali su nam nedavno iz jedne sarajevske agencije.

Kako navode, sedam dana za Novu godinu moguće je rezervirati već po cijeni od 699 KM u Parizu, četiri dana u Veneciji po cijeni od 299 KM, a šest dana u Rimu po cijeni od 399 KM. Uz navedene lokacije, u ponudi za Novu godinu su i Kapadokija, Prag, Barcelona, Atena, Azurna obala, Krakov…

Zanimalo nas je i vlada li trenutačno zanimanje za putovanja i o kojim je destinacijama riječ. – Naravno, zanimanja uvijek ima jer ljudi koji su se naviknuli putovati koriste svaki slobodan trenutak da nekamo odu na vikend. Destinacije koje su trenutačno aktualne su Rim, Istanbul, Toskana, Barcelona, Prag, Pariz…

I iz jedne banjolučke agencije kazali su kako se već traže destinacije za proslavu Nove godine. – Jedna od najpopularnijih destinacija je Dubai, gdje nemamo organizirane, nego individualne odlaske. Putnici sami biraju hotelski smještaj, a u svim hotelima bude organizirana proslava dočeka. Što se tiče grupnih odlazaka i proslave najsvečanije večeri u godini, u ponudi su također Andaluzija, Pariz, Atena, Istanbul.

Vecernji list