IVICA VLAŠIĆ OTVARA SVOJU IZLOŽBU U DARUVARU

U povodu obilježavanja Grada Daruvara, livanjski akademski slikar Ivica Vlašić sutra s početkom u 19 sati upriličit će otvorenje izložbe svojih slika i radova u Galeriji Grada Daruvara.

Oko tridesetak slika krajolika livanjskog kraja s posebnim osvrtom na motive divljih konja, koji su i najzanimljiviji u njegovom opusu, a nastale posljednjih nekoliko godina, bit će dostupno za razgledanje do 3. lipnja, kada se zatvara izložba.

Ivica Vlašić je rođen u Varešu, a živi i radi već pola stoljeća u Livnu, te iza sebe ima preko stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a za svoj stvaralački rad primio je brojne nagrade i priznanja.

Ovaj umjetnik uvršten je u zagrebačku Enciklopediju hrvatske umjetnosti u izdanju Leksikografskog zavoda “Miroslav Krleža” te u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu suradnju sa svoje dvije grafike.

U posebnost njegovog rada se ubraja spoznaja da već godinama vodi privatnu galeriju u Livnu kroz koju je prošlo preko stotinu polaznika u tečaju crtanja i slikanja te ga stoga u Livnu svrstavaju za osobu koje je posebno pridonijela popularizaciji ove umjetnosti u tom gradu.