Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije: ”Ovo mi je najteža odluka u karijeri”

Ivan Rakitić oprostio se od Hrvatske.

Kao grom iz vedra neba, dok se očekivao popis izbornika Zlatka Dalića za utakmice u listopadu, HNS je objavio kako se od hrvatske nogometne reprezentacije oprostio Ivan Rakitić.

Nakon 106 nastupa i 15 golova za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, Ivan Rakitić odlučio se u 33. godini života za reprezentativnu mirovinu. Aktualni dokapetan reprezentacije bio je jedan od ključnih igrača u hrvatskom pohodu do svjetskog srebra 2018. godine kada je realizirao odlučujuće jedanaesterce u pobjedama protiv Danske i Rusije.”Oproštaj od hrvatske reprezentacije mi je najteža odluka u karijeri, ali osjetio sam da je ovo trenutak kada moram prelomiti i donijeti tu odluku. Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za svoju domovinu, a nezaboravni trenuci sa Svjetskog prvenstva ostat će mi među omiljenim uspomenama u životu. Uvjeren sam da i dalje imamo sjajnu momčad koju čeka svijetla budućnost. Svojim prijateljima i suigračima u reprezentaciji želim svu sportsku sreću svijeta unarednim izazovima, a u meni će imati najvećeg navijača”, izjavio je Ivan Rakitić povodom svog oproštaja.

Ivan se nedavno vratio u Sevillu nakon šest godina provedenih u Barceloni, a u tom će gradu vjerojatno ostati do kraja nogometne karijere, ali i kasnije. Mislilo se kako će Rakitić sada napokon mirne glavi moći dolaziti na okupljanja reprezentacije, ali se nakon dvije godina mučenja ipak odlučio ostaviti iza sebe i taj dio karijere, piše dnevnik.hr.

Rakitić je o svojoj odluci razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem, predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom te kapetanom Lukom Modrićem, a narednih dana obratit će se javnosti širim priopćenjem.

Tomislavcity