Istekao rok: Pogledajte tko se sve prijavio za sudjelovanje na Općim izborima

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine, u petak u 16.00 sati je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za učešće na Općim izborima ove godine, koji će biti održani u nedjelju, 2. listopada, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) Bosne i Hercegovine.

U propisanom roku, SIP Bosne i Hercegovine predano je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine podnijela je 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnesenih prijava objavljen je na web stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba.

Preliminarni pregled podnešenih prijava političkih stranaka
Preliminarni pregled podnešenih prijava neovisnih kandidata

Na osnovu Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradnim danima i noćnog rada, koju je usvojila SIP BiH, ovaj vikend je radni za sve uposlene u Tajništvu SIP-a BiH i pristupilo se vrlo obimnoj i zahtjevnoj provjeri potpisa podrške birača političkim subjektima za sudjelovanje na Općim izborima.

SIP BiH će u skladu sa propisanim rokovima izvršiti  provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stiču uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 6. do 14. lipnja do 16.00 sati.