IN MEMORIAM / Prof. dr. Vladimir Erceg (1937-2019)

foto: relax livno

Vladimir Erceg rođen je u Livnu 1936. godine gdje je završio osnovnu te Učiteljsku školu.

Školovanje je nastavio u Sarajevu na Filozofskom fakultetu na kojem jei ostao kao prof. dr. pedagogije i psihologije. Psihologiju i pedagogiju predavao je i na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, Defektološkom fakultetu u Tuzli te na Sveučilištu u Poitiersu u Francuskoj. Istovremeno je studirao i diplomirao glazbu te književnost sa bibliotekarstvom u Sarajevu. U Beograd na Pedagošku akademiju odlazi 1987. godine gdje je dočekao mirovinu.

Objavio je više od stotinu stručnih i naučnih radova, knjiga i priručnika na engleskom, francuskom i ruskom jeziku, a studijskim putovanjima obišao je mnoge zemlje diljem svijeta. Nesebičan doprinos u unapređenju ljudskih prava dao je radeći na projektima UNFPA u BiH, a kao predsjednik UNICEF-a u Beogradu radio je na promociji prava, zaštiti i dobrobiti svakog djeteta.

Posljednjih godina intenzivno se bavio proučavanjem tradicionalne i alternativne medicine, posebno sanacije sportskih povreda i drugih oboljenja. Uvođenjem i primjenom novih metoda i terapija, refleksologije te akvaakustike sa vibroakustikom, postaje aktivnim članom Hrvatskog udruženja za prirodnu, energetsku i duhovnu medicinu HUPED-a u Zagrebu.

Njegovom osebujnom i zanimljivom životopisu svakako doprinosi i pisanje stručnih tekstova iz oblasti glazboterapije i vibroakustike. Najveći dio svog života provodio je sa obitelji, kćerkom Brankicom i sinom Slavenom na otoku Korčuli, u Lumbardi, svom rajskom kutku, mjestu koje je izabrao za svoj vječni počinak.

Rodbini, prijateljima, poznanicima, Livnjacima, svima koji su poznavali Vladu, nesebično je dijelio svoje znanje i iskustvo, što je vrlina velikih ljudi, velikog srca, po čemu će ga svatko pamtiti. Ostavio je neizbrisiv trag u našim životima i zato mu na svemu veliko HVALA.

Relax Livno