Imenovan novi Krizni stožer FBiH

Na konferenciji za medije koju je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine organizirala u poslijepodnevnim satima u Sarajevu, premijer Fadil Novalić kazao je da je imenovan novi entitetski Krizni stožer.

Skratili smo Krizni stožer Federacije BiH jer je on bio preglomazan i nije zadovoljio dosadašnje potrebe građana. Nije odgovoreno na zadatke kao što je nabavka medicinske opreme. Stožer je brojao 21 člana, a sada je on sveden na sedam članova, rekao je Novalić.

U krizni stožer su sada uključeni Inspekcija, FUP, Zavod za javno zdravstvo, direktor Robnih rezervi i Crveni križ FBiH.

Premijer FBiH je kazao da smo došli u aktivnu fazu gdje će se građanima garantirati veća razina zdravstvene zaštite uz aktivnu nabavku respiratora, testova i medicinske opreme.

On se dotaknuo nagađanja da bi moglo doći do gašenja struje potrošačima koji ne budu u mogućnosti platiti račune tijekom krize.

Nikome neće biti isključena struja tijekom trajanja krize. Nije rečeno da se ne plaća jer upravo od tih para rudarima dolaze plaće, a rudari još uvijek rade, rekao je Novalić, prenosi Klix.

On je komentirao i nedoumice vezane za plaćanje kredita, odnosno moratorij na plaćanje koji je navodno dogovoren nedavno.

Moratorij kredita se odnosi na sve građane osim onih koji to ne žele. Tako smo se dogovorili na sastanku sa 17 banaka. Sutra ćemo znati detalje, tj. kako će to funkcionirati, odnosno hoće li banke zvati građane ili će građani zvati banke, zaključio je Novalić.