Idućeg tjedna temperature u BiH i do 40 stupnjeva Celzija

Sunce

 

Meteorolog Nedim Sladić najavio je da će idućeg tjedna gradovi u Bosni i Hercegovini bilježiti veoma visoke temperature zraka, čak i do 40 stupnjeva Celzija. Prema njegovim riječima narednog tjedna s jačanjem termobaričkog grebena i pritjecajem vrelog zraka sa prostora sjeverne Afrike prema našim područjima izgledno je približavanje cifri od 40 stupnjeva Celzija, najprije u južnoj Hercegovini dok će u većini krajeva temperatura biti od 34 do 38 stupnjeva.

“Čuvajmo se vrućine koja može nepovoljno utjecati po zdravlje populacije, hidrirajmo se i poštujmo preporuke nadležnih tijela (zdravstvena struka i hidrometeorološki zavodi)”, naveo je Sladić.

Danas će u BiH preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima lokalno kiše može biti na području Krajine i sjevera Bosne. U poslijepodnevnim satima širom zemlje se očekuju slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 22 stupnja. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu zemlje do 35 stupnjeva Celzija. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17, a najviša dnevna temperatura zraka oko 32 stupnja.

vecernji.ba