I dalje otežan promet na području Hercegbosanske županije

Zbog snijega koji od jučer pada, otežano je prometovanje na magistralnim, regionalnim i lokalnim prometnicama u Hercegbosanskoj županiji.

Iz mjerodavnih službi navode da se na većini prometnica vozi po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženoga snijega i leda na kolniku te mjestimičnih snježnih nanosa.

Zbog loših vremenskih uvjeta na dionici M-17.5 Rakitno – Blidinje zabrana je prometa za teretna motorna vozila.

Vozače se upozorava na osobito jake bočne udare vjetra koji stvaraju mjestimične snježne nanose na području zapadne Bosne.

Na dionici Livno – Šujica (Borova Glava) i dalje su učestali izlasci divljih konja na kolnik, a na dionicama koje prolaze usjecima mogući odroni kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na kolniku, da održavaju sigurnosni razmak između vozila te da na put ne kreću bez zimske opreme.

U JKP Tomislavgrad navode da su gradske ulice prohodne, ali je i dalje potrebna sporija i opreznija vožnja. Trenutno je zimska služba ovog poduzeća angažirana na relaciji Jošanica-Podgaj-Stipanići te na lijevoj strani naselja Bobara.

Prema dostupnim informacijama nastava se u središnjoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Tomislavgradu i njezinim područnim školama u Šujici i Kongori održava uredno. U Gimnaziji Marka Marulića na nastavu nisu stigli neki učenici i nastavnici, ali se nastava odvija bez prekida.

U Srednju strukovnu školu na nastavu jutros nije uspjela doći većina učenika zbog čega je uprava škole odlučila da se nastava danas neće održati.

Opskrba strujom na području općine Tomislavgrad je uredna.

Tomislavcity