Hyundai i Rimac Automobili čvrsti partneri: ‘Vjerujemo u Matu Rimca’

Rimac je inovativna tvrtka s izvanrednim sposobnostima u električnim vozilima visokih performansi.

Protekli tjedni pokazali su zašto je važno ulaganje Hyundaija, i prije Porschea, u Rimac Automobile. Njemačka premijerka Angela Merkel iznijela je namjeru da u Njemačkoj postavi milijun punionica za električne automobile do 2030. godine, već do 2022. trebalo bi ih biti 50.000 što će koštati tri i pol milijarde eura. Već je i to ozbiljno povećanje s obzirom na to da je sada takvih lokacija u Njemačkoj 21.000.

Potrebna Vladina potpora

K tome, predstavljene su i nove subvencije njemačke vlade za električne automobile, a sve to nakon što je njemačka kancelarka bila na predstavljanju Volkswagenova ID.3, potpuno električnog automobila s aspiracijama da čak jednog dana zamijeni Golf. Dakle, Mate Rimac bio je u pravu ulažući sve u električna vozila, a pogotovo redovito ističući da se njegova kompanija prije svega bavi tehnologijom, a tek onda automobilima.

“Autoindustrija se mijenja kao nikada dosad. Sada ona ima mnogo više potencijala i to je velika prilika za Hrvatsku. Mi danas ne postojimo zato što znamo dobro napraviti svjetlo ili vrata, to se radi već stotinu godina, nego zato što smo krenuli u nešto što je i njima tada bilo novo”, rekao je Rimac za ljetošnjeg posjeta premijera Andreja Plenkovića njegovoj tvrtki u Svetoj Nedelji.

“Sjećam se jako dobro prošlogodišnjeg entuzijazma u Hrvatskoj izazvanog uspjehom na Svjetskom prvenstvu u nogometu. Autoindustrija treba privući upravo takvu pozornost. Čvrsto vjerujemo u Matu Rimca, njegove ideje i tehnologiju. Mi možemo dati naše znanje i iskustvo u tom smislu, ali to neće biti dovoljno bez Vladine potpore. Potrebno je više, pogotovo kada je obrazovanje u pitanju, kao što je potrebno formirati projekte koji će omogućiti da obrazovani ostanu ovdje”, rekao je Lutz Meschke, visokopozicionirani Porscheov menadžer. Sastanak s Plenkovićem događao se nakon velike vijesti, ulaganja od 80 milijuna eura, odnosno 600 milijuna kuna Hyundai Motor Groupa.

abcportal.info