Huligani presreli automobil sa sucima u tunelu i zapalili ga

Nevjerojatni skandal na utakmici nogometnog prvenstva Bosne i Hercegovine između Veleža i Borca na mostarskom stadionu Rođeni dobio je još užasniji epilog. Sukob navijača, odnosno huligana sa sucima utakmice nakon što je Stojan Vranješ, kapetan Borca zabio za vodstvo gostiju 0:2 preselio se i na mostarske ulice. Utakmica je prekinuta, a nakon čega je krenula potjera po cesti… piše Večernji list.

Automobil u kojem su se suci uputili izvan stadiona presretnut je od strane huligana u tunelu Lendava gdje je i zapaljen bakljama. Drama u kojoj su suci predvođeni glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem napadnuti dogodila se u utorak oko 23.45, kako javljaju iz policije.

– U utorak navečer, oko 23:45 sati u tunelu Lendava presretnuto je vozilo marke Mercedes u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.). Napadači su palicama razbili stakla i ubacili baklju u automobil. Tom prilikom lakše tjelesne ozljede zadobila je osoba A.A. kojoj je liječnička pomoć pružena u Domu zdravlja Jablanica. Napadači su pobjegli u vozilu marke Golf – rekli su za Klix.ba u Operativnom centru MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Velež će prema svemu sudeći izgubiti susret 0:3, a čeka ga i novčana kazna zbog slabe organizacije utakmice, jer je i prije prekida bilo izgreda na tribinama, paljene su bengalke, a pri izlasku s terena na kraju prvoga poluvremena suci i gosti gađani su s tribina raznim predmetima.

Čini se da je nezadovoljstvo na tribinama krenulo od samog početka utakmice. Sudac Sabrija Topalović iz Zenice start Zakarića na Radoviću u šesnaestercu Borca nije okarakterizirao prekršajem za jedanaesterac, a u 17. minuti nakon što je kapetan gostiju Vranješ rukama povlačio domaćeg stopera Isića i pao Topalović je umjesto prekršaja za Velež dosudio slobodan udarac za Borac iz kojeg je Vranješ postigao vodeći pogodak. Naravno, sve to nije razlog za utrčavanje publike u teren. Na taj način nanesena je velika šteta Veležu i njegovu prvom čovjeku Šemsudinu Hasiću koji je velikim naporima trasirao put postavljanja kluba na zdrave noge.

Predsjednik Veleža i ranije je vlastitim navijačima zamjerao uporabu zabranjene pirotehnike, a suparništvo s Borcem koje je izašlo iz sportskih okvira vuče korijen iz prošle sezone kada je u Banjoj Luci sudac Miloš Gigović iz Gradiške drastično oštetio Velež.

Prekid u Mostaru veliki je udarac i Premijer ligi BiH i Nogometnom savezu BiH i vidjet ćemo kako će se sve dalje razvijati u zemlji u kojoj je sport samo slika duboke političke krize.

vecernji.ba