Home > BiH > Hrvatski umirovljenici se sele u BiH: ‘Cijene su neuporedivo manje, a uvjeti identični’

Hrvatski umirovljenici se sele u BiH: ‘Cijene su neuporedivo manje, a uvjeti identični’

Imamo mnogo manje obaveza pa možemo reći da nam je i bolje i jednostavnije, višestruko jeftinije nego u stanu u Zagrebu, gdje smo proveli više od pola vijeka”, kaže Štefanija Opačić.

Nije lako biti umirovljenik s današnjim cijenama. I dok se zaposleni mogu nadati promjeni posla i boljoj plaći te tako i podizanju standarda, brojni umirovljenici iz Europske unije su prisiljeni se snalaziti kako znaju i umiju. A mnogi od njih upravo su zbog toga odlučili preseliti se u neki od staračkih domova u BiH i tamo uživati u svojoj ‘europskoj’ mirovini.

Direktor Doma za stare ‘Rezidencija Bakić’ Kristijan Bakić kaže da imaju sve više osoba iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Danske i drugih zemalja koji se opredjeljuju za dugoročni boravak u Gradiški, objasnio je za Nezavisne novine. “Računica je jednostavna. Kod nas, u našoj državi, a svakako u domu, cijene su neuporedivo manje, a uvjeti identični, čak i bolji nego u europskim državama. Naš dom je nekoliko stotina metara od granice, što je također pogodnost koja ide u prilog našim stanarima”, kazao je Bakić.

Osamdesetgodišnjaci Štefanija i Uroš Opačić odlučili su Zagreb zamijeniti s  Gradiškom. “Imamo mnogo manje obaveza pa možemo reći da nam je i bolje i jednostavnije, višestruko jeftinije nego u stanu u Zagrebu, gdje smo proveli više od pola vijeka”, kaže Štefanija Opačić.

Večernji list