Hrvatska upisala prvu pobjedu na Svjetskom rukometnom prvenstvu

U susretu 2. kola G skupine Svjetskog prvenstvahrvatski rukometaši su u Jonkopingu pobijedili SAD 40:22 (20:10) osvojivši prve bodove u skupini.

Nakon što su otvorili nastup na Svjetskom prvenstvu uvjerljivim porazom od Egipta 22:31, hrvatski rukometaši su u drugom susretu bez većih problema porazili SAD sa 40:22.

Amerikanci su tek u uvodnim minutama držali priključak, no kod rezultata 5:5 hrvatska vrsta je serijom 7:0 stigla do prednosti 12:5 i nakon toga više nije bilo nikakvih dvojbi. U 23. minuti je bilo +8 (15:7), vrlo brzo i devet razlike, a na odmor se otišlo s 10 golova prednosti (20:10), piše Gol.hr.

U nastavku susreta prednost hrvatske reprezentacije samo nastavila rasti, a na koncu je završilo s velikih +18 (40:22).

Hrvatsku su do pobjede predvodili Josip Šarac s šest pogodaka i Igor Karačić s osam pogodaka, dok je na suprotnoj strani najefikasniji bio Gary Hines sa šest golova.

U drugom susretu iz naše skupine Egipat je pobijedio Maroko sa 30:19 upisavši i drugu pobjedu. Hassan Kaddah sa sedam i Akram Saad s pet golova predvodili su pobjednički sastav, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Ryad Lakbi s pet golova.

U posljednjem susretu u skupini, hrvatski rukometaši će 17. siječnja igrati protiv Maroka.

Gol.hr.