Home > Svijet > Hrvati o beogradskoj tragediji: ‘Sućut obiteljima stradalih, ali i roditeljima ovog dječaka…’

Hrvati o beogradskoj tragediji: ‘Sućut obiteljima stradalih, ali i roditeljima ovog dječaka…’

Brojni poznati Hrvati komentirali su masakr u osnovnoj školi u Beogradu, a pritom su izrazili sućut obiteljima žrtava.

Tragedija koja se dogodila u srijedu u jednoj osnovnoj školi u Beogradu zavila je regiju u crno.

Učenik K.K. (14) je u krvavom pohodu ubio najmanje osmero kolega i portira škole, a još šestero djece teško ranio, kao i učiteljicu. Povodom stravičnog događaja oglasili su se i neki poznati Hrvati.

– Duboka sućut obiteljima nastradalih… Ovo je tragedija svih nas – poručila je Nina Badrić (50), a oglasila su se i Severina (51) te Nikolina Pišek (47).
– Kada se dogodi riječima neopisiva tragedija, kada odrasli zanijeme, kada tužna tišina zavlada, pjesma mora utihnuti i svi se moramo pokloniti nevinim žrtvama – napisala je Severina pa dodala: Jedino primjereno u ovom trenutku je odgoditi svaki koncert, pa tako i moj. Koncert je bio zakazan za 5. svibnja.
– Moja sućut svim obiteljima nastradalih. Nažalost, i ja poznajem neke. Molim za njih. Užas i jeza me prolaze jer bi i moje dijete bilo sada u ovoj školi da nismo odlučili drugačije – napisala je potresena Nikolina na Instagram Storyju.
-Kakva tuga. Kakva tragedija. Do jučer smo ovakve stvari čitali o dalekim Amerikama, kao ljudi suosjećali, ali i mislili ne može se to kod nas dogoditi. Ne mogu se oteti dojmu da smo kao društvo generalno posrnuli, a što naša djeca gledaju, kako razgovaraju, s kime se druže, kakve vrijednosti im usađujemo??? Preispitujemo li se dovoljno?? Iskrena sućut obiteljima stradalih. Iskrena sućut i roditeljima ovog mladića. Dao Bog da nikad više ovakve vijesti ne pročitamo i da nitko više ovakvo što ne doživi – poručila je glumica Marijana Mikulić.
– Prestrašno. U molitvama sa svima koje je zadesila ova jeziva tragedija – kratko je poručila Tončica Čeljuska.
– Nemam riječi. Nemam ništa pametno za reći. Roditelji i djeca držite se – poručila je Nevena Rendeli Vejzović. – Ostaneš bez rijeći. Sućut obiteljima – poručila je Mirna Maras Batinić