Hoće li Hrvati zbog lockdowna pohrliti u pogranična područja BiH?

Nove restrikcije u susjednoj nam državi Hrvatskoj nameću i nova pitanja.

Kako će se cjelokupna situacija odraziti na BiH? Hoće li Hrvati pohrliti u susjednu, a neki od njih i u svoju rodnu državu?

Naime, zbog posljedica izazvanih korona virusom Hrvatska je ponovno stegla obruč.

Sve je više oboljelih, zdravstveni sustav je u kolapsu i prema riječima epidemiologa i stručnog stožera, samo je bilo pitanje kada će nove mjere stupiti na snagu.

Ponovno su zatvoreni restorani i kafići, okupljanja su ograničena na 25 osoba, javna događanja mogu trajati najdulje do 22 h, obustavljen je rad teretana i fitness centra, zabranjeno je održavanje svadbenih svečanosti itd.

Mnogima je dosta zabrana, a u susjednoj BiH stanje je za sada bolje. Moguće je da će se to pozitivno odraziti na BiH po pitanju ugostiteljskog sektora, ali i onoga turističkog.

Bilo da su ljudi željni prirode i sadržaja koji se uz nju nude ili su njihove želje jednostavne i ne sežu dalje od gradske kave, vjerujemo da će ovakva situacija pogodovati BiH.

Situacija je slična i sa skijalištima diljem Europe. Veliki broj njih zatvara svoja vrata za posjetitelje, a tu zasigurno mogu profitirati Kupres, Blidinje i Jahorina.

Ostaje nam vidjeti kako će se događaji razvijati u narednom periodu.

Livnovine