Hitna pomoć imala pune ruke posla zbog vrućine u Mostaru, najviše srčanih udara i dehidracija

Zbog velikih vrućina u Mostaru Hitna pomoć ima pune ruke posla.

Kako nam je rečeno iz mostarske Hitne pomoći, danas je broj intervencija u gradu na Neretvi bio iznimno velik. Zbog vrućina su građani padali u nesvijest, a ponajviše je dolazilo do dehidracije i oscilacija krvnog pritiska, te srčanih udara.

“Visoke temperature utječu na dekompenzaciju i izazivaju brojne teškoće, zbog kojih hitne službe neprestano interveniraju“, kazala nam je glasnogovornica Doma zdravlja Mostar Ines Popovac.

Pored srčanih udara, kako navodi, u Mostaru je posljednjih dana povećan i broj prometnih nesreća koje dovode u vezu s velikim vrućinama.

Liječnica pozivaju građane na odgovornost i smanjeno kretanje tijekom visokih temperatura koje se bilježe od 11 do 18 sati. Temperature zraka u Mostaru danas su živu na termometru službeno dizale do 41 stupnjeva, a u automobilima se mjerilo i do 50 stupnjeva. 

Zbog nesnosnih vrućina na ulicama Mostara danas je teško bilo vidjeti prolaznika.

One rijetki koje smo zatekli na ulici štitili su se na razne načine. Tako su neki nosili kišobrane, a u zaštiti od sunca dobro je došao i ručnik jednoj građanki koju smo sreli u Ulici maršala Tita.

Klix.ba