Home > Livno > HDZ1990: Vladajući se ponašaju poput Kaligule, čovjek koji je obranio Livno trebao je dobiti priznanje zajedno sa Zlatkom Dalićem

HDZ1990: Vladajući se ponašaju poput Kaligule, čovjek koji je obranio Livno trebao je dobiti priznanje zajedno sa Zlatkom Dalićem

Danas je održana žurna tematska sjednica Gradskog vijeća Livno, na čijem je dnevnom redu bilo razmatranje prijedloga odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Livna, a kako bi se ista, u sklopu predizborne kampanje HDZ BiH, sutra dodijelila na svečanoj sjednici Grada Livna.
Za počasne građane grada Livna nadležno je povjerenstvo po pristiglim prijedlozima, predložilo Zlatka Dalića, izbornika, (zbog uspjeha, koji je s reprezentacijom Hrvatske postigao na Svjetskom nogometnom prvenstvu i svesrdne promocije Livna) i Maria Nađa, umirovljenog satnika HV-a (zbog iskazane hrabrosti i odlučnosti, koju je nesebično darivao stanovništvu livanjskog kraja u najtežim trenutcima njegove novije povijesti, odbrani Livna).
Iako su, po mišljenju vijećnika HDZ1990 i nekolicine drugih vijećnika, obadvojica zaslužila i trebala biti proglašena počasnim građanima grada Livna, to se nije uklapalo u predizborni koncept vladajućih, pa je Mario Nađ, po volji vladajućih, do daljnjeg, ostao bez tog zasluženog priznanja.
Naime, klika iz HDZ BiH, naumila se „ogrebati“ za dio popularnosti i omiljenosti Zlatka Dalića među narodom. Za razliku od Zlatka Dalića, koji je Livno učinio ponosnim, vladajuća klika, koja će se sutra „naslikavati“ u prvim redovima, Livno je devastirala (moralno, demografski, gospodarski i na sve druge načine).
Kakvu poruku šalju predloženom Mariu Nađu, branitelju i istinski velikom prijatelju Livna, vladajuće nije briga.
Od kad su HDZ BiH i SDA ukinuli prijenos sjednica, rad vijeća je degradiran i devalviran. To najbolje ilustrira činjenica da je Predsjednik vijeća bio spreman staviti na glasovanje prijedlog da se za počasnog građanina Livna imenuju livanjski divlji konji. Iako je Klub HDZ1990 prigovarao ukazujući na to koliko je to uvredljivo za ostale predložene i sve građane grada Livna, od toga je odustao tek nakon Gradonačelnikove intervencije. Inače, Predsjednik vijeća se već 6 godina, koliko je Predsjednik, ponaša kao Načelnikov poslušnik, a ne Predsjednik vijeća.
Povijest pamti rimskog imperatora Kaligulu, vrlo rastrošnog i ekstravagantnog vladara, koji se osjećao i ponašao kao car i bog, a koji je svog konja proglasio senatorom i konzulom.
I ova naša vladajuća klika sliči na spomenutog imperatora. Osvrnite se samo oko sebe, pogledajte koliko su samo proračunskih novaca bacili na plakate i ostalu predizbornu promidžbu. Što se sve moglo pozitivno učiniti za naš grad, da su ti, uludo bačeni novci, utrošeni za poticaj ideja mladih poduzetnika.
Dragi naši sugrađani, povodom 1126. obljetnice prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja, pozivamo Vas da se zajedno riješimo ovih vladajućih nametnika, što nas propalom politikom raseliše i desetljećima unazadiše, da vratimo našem Livnu ponos i živost i da u skoroj budućnosti naše Livno učinimo gradom u kojem naša djeca neće trebati znati tko je Gradonačelnik, tko Ministar, tko Premijer, tko je nevjesta, a tko „ona koju se sve pita“, gradom u kojem će posla biti i zapošljavat će se u skladu sa sposobnostima i kvalifikacijama, a ne po dekretu umišljenih samoprozvanih ovozemaljskih bogova iz vladajuće klike!

Ured za informiranje HDZ1990 HBŽ
Koalicija Hrvatsko zajedništvo

Sponzorirani članak