HDZ 1990: Drage naše Livanjke i Livnjaci

Drage naše Livanjke i Livnjaci, 
Zadnjih nekoliko dana sa svih strana vas obasipaju priopćenjima o tome tko je kriv zato što Gradsko vijeće Livno još nije konstituirano. Svi sa sebe otklanjuju odgovornost i prezentiraju vam svoje istine. No kako reče pjesma „Istina je voda duboka…“ Nije lako do istine doći, ni prepoznati ju… 


Neki se tako pozivaju na nekakvu neformalnu predizbornu koaliciju „svi protiv vladajućih“… Da je takva koalicija postojala Livno je bez problema moglo imati gradonačelnika, koji ne dolazi iz HDZ BiH, budući su nevladajuće stranke dobile povjerenje skoro 70% Livanjki i Livnjaka.  
Spočitavaju drugima kako su zadnjih 8 godina imali funkciju Predsjednika vijeća, a sami su objeručke spremni prihvatiti vlast s HDZ BiH, koji Livnom vlada više od 30 godina i zbog kojih je Livno u situaciji u kojoj jeste, samo kako bi obnašali funkciju Predsjednika/ce vijeća. Varate se svi vi koji mislite da oni u tu koaliciju ulaze zbog svojih pozicija, ma ne, oni su tu tešku žrtvu spremni podnijeti zbog vas, drage naše Livanjke i Livnjaci 😉… 


HDZ 1990 je nacionalna stranka i najradije bismo promjenili Statut grada Livna, u dijelu koji propisuje da Gradonačelnik i Predsjednik vijeća ne mogu biti iz reda istog naroda, budući da po zadnjem popisu stanovništva iz 2013. u Livnu je više od 80 % Hrvata. Rezultati tog popisa se već primjenjuju prilikom izbora delegata u Dom naroda. Na žalost, za tu izmjenu Statuta potrebna je dvotrećinska većina, a trenutno je problem skupiti i običnu, natpolovčnu većinu.


Neki se nizom priopćenja zaklinju u nekakvu programsku „nekadrovsku“ politiku. Izmislili oni toplu vodu. Za program koji su paušalno naveli i koji se ni u čemu ne razlikuje od dijela našeg programa dobili su podršku svih političkih subjekata u Gradskom vijeću. Samo taj program treba netko i provesti u djelo. Te osobe, koje će provesti program u djelo, nećemo nazivati „kadrovima“. Nazovimo ih „stručnjacima“. Tko će procijeniti njihovu stručnost? Pretpostavljamo da  će mjerilo za stručnost propisati opcija koja se bori za „nekadrovsku“ politiku 😊.  
Izgleda da su se neki odlučili u djelo sprovesti predizborni slogan „Zabiberimo im zajedno“. Na žalost oni kojima će u konačnici zabiberiti smo svi mi, Livanjke i Livnjaci!  


Livno je u nepovrat izgubilo 30 godina, mora li izgubiti još 4?! 

HDZ 1990 će u Gradskom vijeću, kao i uvijek do sada, podržati sve one ljude, odluke i programe, koji su u interesu Livna! 
 
Klub vijećnika HDZ 1990 u GV Livno