Home > Županija > HBŽ: Potpisani ugovori o raspodjeli namjenskih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH

HBŽ: Potpisani ugovori o raspodjeli namjenskih sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH

Danas je u zgradi Vlade Hercegbosanske županije ministar graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, dr.sc Hikmet Hodžić potpisao ugovore s 13 korisnika namjenskih sredstava za ukupno 19 projekata koji su ispunili uvjete i kriterije Javnog poziva za odabir korisnika namjenskih
sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša F BiH doznačenih u Proračun Hercegbosanske županije za 2019. godinu u ukupnom iznosu od 725.000,00 KM.


Riječ je o namjenskim sredstvima iz Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH koja su namijenjena za rješavanje aktualnih problema iz oblasti okoliša u Hercegbosanskoj županiji, koja se ove godine odnose na upravljanje otpadom (LOT 1) i zaštitu voda (LOT 2).

Sredstava su temeljem Javnog poziva, a sukladno Pravilniku o utvrđivanju uvjeta za provođenje Javnog poziva, odlučivanju o izboru korisnika, raspodjeli sredstava i praćenja namjenskog korištenja sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH, te Odluke o usvajanju Programa raspodjele sredstava iz namjenskih sredstava Fonda za zaštitu okoliša raspodijeljena na 13 korisnika i 19 projekata koji su ispunili tražene uvjete.


Sklopljenim ugovorima je utvrđen iznos odobrenih sredstava, uvjeti i način korištenja dodijeljenih sredstava, vremenski rok za realizaciju projekata/programa, način plaćanja i kontrole namjenskog korištenja dodijeljenih sredstava, te ostala međusobna prava i obveze.