HBŽ : Hoće li doći do povećanja cijena karata za javni prijevoz?

Hoće li prijevoznici iz Hercegbosanske županije koji se bave međugradskim prijevozom, radi rasta cijena goriva, povećati cijene putnih karata.

Direktor tvrtke “Ćićko commerce” Ivan Kovačević kazao je Feni kako su zahtjev o povećanju cijena karata za 15 posto uputili Gradskoj upravi Livno te da će isti zahtjev biti poslan i Općini Tomislavgrad. Kako cijena nafte iz dana u dan ide prema gore bili su primorani, kako ističe, zatražili da im se odobri povećanje cijena karata u međugradskom prijevozu, dok u međunarodnom prijevozu sami formiraju cijene koje su trenutno iste, kao prije krize.

Iz druge tvrtke za prijevoz putnika Livno-Bus naglašavaju, pak, kako prate situaciju oko poskupljenja, no da zasad neće dizati cijenu karata.

– S obzirom na kupovnu moć naših ljudi i stanje u BiH gledamo da pored svih poskupljenja, cijene karata ostanu ovakve kakve jesu i da Livno Bus na ovaj način da svoj doprinos putnicima u krizi koja je nastupila – kazao je Mario Pavlinović, vlasnik livanjske tvrtke Livno-Bus, prenosi vecernji.ba.