Home > BiH > Granična policija BiH zaplijenila 16 kilograma marihuane

Granična policija BiH zaplijenila 16 kilograma marihuane

Pripadnici Jedinice granične policije BiH Izačić zaplijenili su u četvrtak 16 kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na Cannabis sativu.

Navedena opojna droga otkrivena je prilikom pregleda i kontrole putničkog motornog vozila Audi, bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao V.M. (1996.), državljanin BiH, u graničnom pojasu na području Bihaća, priopćeno je iz Granične policije BiH.Nositelj ove aktivnosti je Granična policija BiH, a spomenuta opojna droga je otkrivena u suradnji s pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova USŽ i Ministarstva unutarnjih poslova Sarajevske županije.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, o događaju su obaviješteni dežurni tužitelj Kantonalnog tužiteljstva USŽ i sudac za prethodni postupak Općinskog suda u Bihaću, prema čijim je naredbama V.M. lišen slobode i izvršen pretres vozila. Osim 16 kilograma opojne droge marihuane, otkrivena je i manja količina opojne droge kokain, kao i određena količina novca.

Navedeni i drugi predmeti koji su korišteni kao sredstvo izvršenja kaznenog djela, privremeno su oduzeti.Pripadnici Granične policije BiH u narednom periodu nastavit će s daljnjim aktivnostima u vezi s navedenim događajem, navodi se u priopćenju.

Jabuka