Home > BiH > Granična policija BiH uhitila devet osoba

Granična policija BiH uhitila devet osoba

Pripadnici Granične policije BiH na više graničnih prijelaza uhitili su ovih dana ukupno devet osoba.

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 16. svibnja 2024. godine, lišili su slobode N.S. (1975.), državljanku BiH. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela Krađa. Kontrolirana je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška i predata službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Istoga dana, pripadnici Jedinice GPBiH Izačić su na ulasku u BiH na prijelazu Izačić lišili slobode D.A. (1997.). Utvrđeno je da Općinski sud u Bihaću potražuje ovog bh. državljanina zbog kaznenog djela Krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Unsko-sanskoj županiji.Pripadnici Jedinice GPBiH Doljani, 16. svibnja 2024., lišili su slobode V.R. (1983.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Trebinju radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je kontroliran na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bijača i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Trebinje.

Prethodno, 12. svibnja 2024., pripadnici ove jedinice lišili su slobode R.M. (2001.), nakon što je utvrđeno da je Ministarstvo unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije raspisalo potragu za njim zbog kaznenih djela Ugrožavanje sigurnosti i Oštećenje tuđe stvari. Državljanin BiH i Republike Hrvatske je kontroliran na izlasku iz BiH na prijelazu Bijača i predat službenicima Policijske uprave Mostar.Pripadnici Jedinice GPBiH Zračna luka Sarajevo, 15. svibnja 2024., lišili su slobode M.A. (1975.) jer je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Gradačcu zbog kaznenog djela Utaja. Bh. državljanin je u Međunarodnu zračnu luku Sarajevo stigao letom iz Frankfurta. Predat je službenicima Centra sudske policije u Sarajevskoj županiji.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su, na letu za Istanbul, lišili slobode N.T. (1983.), nakon što je utvrđeno da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske potražuje ovog državljanina Gruzije zbog kaznenog djela Teška krađa. Predat je službenicima MUP- a Republike Srpske.

Pripadnici Jedinice GPBiH Orašje, 11. svibnja 2024., lišili su slobode F.S. (1999.) jer je ustanovljeno da je Policija Brčko distrikta BiH raspisala potragu za njom zbog kaznenog djela Ugrožavanje sigurnosti. Bh. državljanka je kontrolirana na ulasku u našu zemlju na prijelazu Orašje i predata službenicima Policije Brčko distrikta BiH.

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na izlasku iz BiH na prijelazu Šamac lišili slobode S.F. (1959.). Utvrđeno je da Osnovni sud u Zvorniku potražuje ovog bh. državljanina radi izdržavanja kazne zatvora. Predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Jedinice GPBiH Zvornik su 10. svibnja 2024. prilikom ulaska u BiH na prijelazu Zvornik lišili slobode R.K. (1988.) jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Granična policija priopćila je i da je 16. svibnja 2024. godine uhitila D.K. (1960.), na području Gradiške nakon što je spriječen u krijumčarenju pet državljana Sirije.

Jabuka.tv