Gradonačelnik potpisao dva ugovora sa Središnjim uredom za Hrvate izvan RH

Gradonačelnik Luka Čelan u prostorijama konzulata Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini u Vitezu potpisao je ugovore s državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonkom Milasom. Ugovori se odnose na dva projekta koje je Vlada Republike Hrvatske odobrila Gradu Livnu u sklopu financijske potpore za provedbu kulturnih, obrazovnih, znanstvenih i ostalih programa i projekata odinteresa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini za 2018. godinu.

Grad Livno dobio je potporu za projekt dovršetka izgradnje Srednje Glazbene škole u iznosu od tristo tisuća kuna. Drugi projekt je rekonstrukcija prometnice u naselju Čelebić za koji su odobrena sredstva od sto tisuća kuna. Gradonačelnik Čelan je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Hrvatske na odobrenoj potpori i nastojanju za doprinos u poboljšanju života hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Osim projekata Grada Livna sredstva osigurana u proračunu Središnjeg državnog ureda za Hrvatske izvan Republike Hrvatske raspodijeljena su na trideset i jedan projekt s područja kulture, dvadeset tri projekta za obrazovanje i znanost, za područje zdravstva šesnaest projekata i za ostala područja trideset pet projekata.

Nakon potpisivanja ugovora upriličena je svečanost kojoj su, uz potpisnike, bili nazočni i visoki dužnosnici iz političkog, gospodarskog i vjerskog života. Svojim nastupom svečenost su uveličali i učenici osnovne glazbene škole Franjo Vilhar iz Livna.