GALIĆ: Reakcije bošnjačkog političkog vrha nepravedno se u HR medijima izjednačava s Bosnom i Hercegovinom

Nema, smatra Galić, razlike među nacionalnim i građanskim strankama u Bošnjaka.

“Bošnjački politički predstavnici zarobljeni su vlastitim tumačenjima ratnih događanja u kojima je jedina legitimna vojska Armija BiH koja po njihovim tumačenjima ni mrava ne bi zgazila. Iz istih političkih krugova koji je u sprezi s bošnjačkim medijskim mainstreamom želi se kriminalizirati HVO i svaka poveznica s vojnom silom Hrvata u BiH. Reakcije na odlikovanja postrojbi HVO-a prigoda su za razobličenje teze da postoji razlika između bošnjačkih nacionalnih i građanskih stranaka jer se po meritumu njihove nacionalne politike ne vide ama baš nikakve razlike”, kazao je Galić.

Galić problematičnim smatra i to što mediji u Hrvatskoj ne prave razliku između države BiH i bošnjačkog političkog vrha.

“Političko Sarajevo se postavlja u poziciju hegemona koji je privatizirao politiku u BiH barem kada je u pitanju medijska percepcija. Za tu pojavu krivi su i mediji u Hrvatskoj koji govore o reakcijama iz BiH na Milanovićevo odlikovanje postrojbi HVO-a, a zapravo se radi samo o reakcijama bošnjačkog političkog vrha koji se nepravedno u medijima izjednačava s Bosnom i Hercegovinom”, ocijenio je.

Licemjerno je, smatra Galić, i to što je upravo SDA problematizirala odlikovanja predsjednika Milanovića HVO-u, dok su oni za ministra postavili Selmu Cikotića.

“Istovremeno je vodeća bošnjačka stranka za ministra sigurnosti je predložila, a Zastupnički dom Parlamentarne skupštine potvrdio, Selmu Cikotića, visokopozicioniranu osobu u strukturi bošnjačke Armije. Taj Cikotić, kao što mnogi vjerodostojni dokumenti govore, glavom i bradom je suodgovoran za progon 15.000 Hrvata Bugojna te za smrt 23 hrvatska logoraša, a u prošlom tjednu na lokalitetu Rostovo pronađena su četiri posmrtna ostatka za koje se pretpostavlja da pripadaju hrvatskim zarobljenicima”, rekao je Galić.

Galić dodaje da će bošnjački politički vrh iskoristiti svaku priliku kako bi kriminalizirao HVO.

“Bošnjački vrh će, čini se, kada god za to dobije priliku pokušati baviti se povijesnim revizionizmom kako bi se kriminalizirao HVO, a glorificirali zločinci i ljudi sumnjive prošlosti iz vlastitih redova koje imenuju na odgovorne dužnosti. Dokaz da će SDA i ostale bošnjačke stranke nastaviti s ovakvim djelovanjem je njihovo protivljenje usvajanju revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina koju je predložilo Vijeće ministara, a na čijoj provedbi inzistira i OESS te Izaslanstvo Europske unije u BiH”, stava je novinar HMS-a.

Poskok.info