FUP U MOSTARU: Od osam osoba oduzet raketni bacač, droga, novac…


Službenici Federalne uprave policije su tijekom ponedjeljka (23.11.) poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva ‘Impact’, a vezano za dokumentiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje kaznenih djela ‘Organizirani kriminal’ iz članka 342., a u vezi sa kaznenim djelima ‘Iznuda’ iz članka 295., ‘Prijevara’ iz članka 294., ‘Otmica’ iz člana 180. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Postupajući po Naredbi Županijskog suda u Mostaru, izvršeni su pretresi na devet lokacija na području Mostara, te je lišeno slobode osam osoba iz Mostara inicijala S.D. (1978.), A.Š. (1987.), A.F. (1991.), R.D. (1970.), M.V. (1979.), V.D. (1975.), Đ.D. (1982.) i E.M. (1972.), koji se sumnjiče da su se u mjesecu ožujku 2020. godine, planski udružili u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, na način da su od jednog od poduzetnika iz Mostara preuzeli dug prema trećoj osobi od kojeg su prvenstveno iznudili putničko motorno vozilo marke Audi A6 i novčani iznos od 3.400 KM, a nakon čega su se usmjerili na spomenutog poduzetnika, te od istog na nezakonit način prisvojili putničko motorno vozilo BMW čija je vrijednost cca 30.000 KM, i novac u iznosu od 2.000 KM.

Prilikom pretresa je do sada pronađena nepoznata materija koja svojim izgledom asocira na opojnu droge ‘amfetamin’ i ‘cannabis sativa L’ vaga za precizno vaganje, ručni raketni bacač, oružje, streljivo, veći iznos novca i drugi predmeti koji potiču ili su korišteni prilikom izvršenja predmetnih krivičnih djela, a koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osobe lišene slobode će biti kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Sarajevu i Mostaru, nakon čega će u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije.

hercegovina.info