FOTO/VIDEO: Thompson sinoć nastupio u Šujici!

Rijeka ljudi slila se večeras u Šujicu kako bi uživala u nastupu Marka Perkovića Thomposona. Prema nekim procjenama okupilo se više od deset tisuća ljudi! Kao i uvijek, grleno se pjevala i ispratila svaka Markova pjesma uz pljesak i ovacije, a više no lijepa ljetna noć u duvanjskome kraju, ugodna temperatura bez vjetra bili su dodatni poticaj da se na na stadionu NK Šujica ostane do kasnih sati.

Napominjemo da je ovaj nastup sastavni dio humanitarnoga i glazbeno – nogometnoga spektakla koji je upriličen u organizaciji Zaklade „Dr. Franjo Nevistić“ iz Zagreba uz veliki angažman dr. Ivića Pašalića i pod generalnim sponzorskim pokroviteljstvom tvrke Eko Stridon i gosp. Jure Krstanovića, najzaslužnije osobe za organizaciju i uspjeh ove manifestacije. Ono što je važno naglasiti je da će prihod od ovoga vrhunskoga sportsko-estradnog događaja biti namijenjen za nastavak obnove Hrvatskoga doma Stjepana Radića u Šujici.

Kao i ranijih godina, program je započeo nogometnim turnirom u poslijepodnevnim satima na kojem su nastupile humane zvijezde, ovoga puta predvođene izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije Zlatkom Dalićem. Na turniru su sudjelovali reprezentacija svećenika Hrvatske, reprezentacija HBŽ-a i šujički veterani.

Nadamo se da će šujički dom Stjepana Radića čim prije biti obnovljen jer spomenuta građevina je oduvijek bila često mjesto u kojem upravo Šujičaci rado organizirali različita događanja od interesa domaće, ali i šire javnosti.

Kao što su organizatori već ranije spomenuli, za cjelovitu obnovu Doma, potrebno je oko 450 tisuća KM. Zaklada raspolaže s prihodima od prošlogodišnjega humanitarnoga koncerta i sredstvima iz drugih donacija, a zahvaljujući pomoći Vade RH i projektima koji su od interesa za hrvatski narod u BIH, nedavno joj je odobren i projekt za obnovu Domu u iznosu od 400 tisuća KN.

Tomislavcity