Foto/Video: Interni koncert Osnovne glazbene škole “Franjo S. Vilhar”

Jučer, 5. svibnja u Osnovnoj glazbenoj školi “Franjo S. Vilhar” održan je interni koncert za roditelje polaznika ove škole.

Netom prije koncerta razgovarali smo s gospodinom Mladenom Jelovićem s kojim smo, ne tako davno radili i intervju. Ako ste ga  slučajno propustili, možete se prisjetiti ovdje.

No, vratimo se temi s kojom smo i započeli.

Povodom internog koncerta koji se održao sinoć razgovarali smo o radu ove škole, ali i o samom koncertu na kojemu smo prisustvovali.

Imamo posebne odjele za svaki glazbeni instrument, pa tako iz svakoga odjela biramo onu djecu koja su bila bolja na javnim satima i neki od njih idu na završne koncerte, a oni koji nisu imali tu priliku nastupaju na internom koncertu”, rekao je Mladen.

Ova škola trenutno broji 130 učenika, a očekuje se još veći broj polaznika. Interes je velik, a upravo trebaju raspisati natječaj za upise u prve razrede.

Za učenike i nastavnike nema odmora, u travnju su imali 8 javnih koncerata sa svim odjelima gdje je nastupilo svih 130 učenika.

“Između toga smo imali natjecanje u Zenici za što smo posebno morali pripremati učenike, a na kraju školske godine imamo koncert gdje će nastupiti svi pobjednici s natjecanja i pojedini solisti. Pred nama su još 2 natjecanja, krajem svibnja. Iz naše škole vodimo duo harmonikaša i jednoga solista harmonikaša na međunarodno natjecanje u Puli. Važno je naglasiti da je to jedno od “najjačih” natjecanja u harmonici. Nakon toga također imamo međunarodno natjecanje u istočnom Sarajevu”, rekao je Mladen.

Što se tiče nastupa i posla zaista su pretrpani, ali su pretrpani i medaljama, te im na tome još jednom čestitamo.

Vidi da ova škola živi kroz glazbu i da je to ono što ih pokreće. Gledajući i slušajući koncert jasno nam je zašto škola opravdano ima tako dobar uspjeh na mnogobrojnim natjecanjima, a male dijelove atmosfere i nastupa pogledajte u nastavku u našoj foto/video galeriji.

 

 

 

LivNovine