FIFA promijenila dva bitna pravila o broju igrača za Svjetsko prvenstvo u Kataru

Svjetska nogometna federacije (FIFA) odobrila je svim ekipama koje sudjeluju na Svjetskom prvenstvu u Kataru da na raspolaganju imaju maksimalno 26 igrača, a uz to će biti dozvoljeno i pet izmjena u regularnih 90 minuta.

Svim nacionalnim timovima koji se ove godine natječu na Mundijalu u Kataru će biti dozvoljeno da povedu 26 igrača, što je tri više u odnosu na prethodno Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, što će brojnim izbornicima znatno olakšati posao.

S druge strane, jasno je da će biti i mnogih igrača koji će biti samo promatrači turnira u Kataru i koji, iako će biti sa ekipom, neće imati minutažu, a FIFA je uz to dozvolila i trenerima po pet izmjena u regularnih 90 minuta.

Pet izmjena je postala praksa kao posljedica pojave pandemije koronavirusa, kada su u žestokom ritmu igranja brojni timovi imali umorne igrače, no čini se da je to i ranije bilo planirano i da je FIFA samo iskoristila taj trenutak da ubrza proces promjene pravila. Svjetsko prvenstvo u Kataru igra se od 21. studenog do 18. prosinca.

Sport.hr