Fenomenalan učinak mladog Livnjaka


Košarkaši Mege upisali su i treću pobjedu u nizu pošto su na gostojovanju u Kopru, poslije produžetka, pobjedili Primorsku 71:69 (23:26: 14:16, 9:5, 17:16, 8:6) koja je ostala na dnu tabele, bez pobjede u osam mečeva.

Oslabljeni neigranjem Filipa Petruševa, gubili su Beograđani 61:57 poslijepoena Urbana Durnika nešto manje od minutu i pol prije kraja, ali je Marko Simonović trojkom pokušao uhvatiti priključak. Budući da je Luka Vončina polaganjem ponovno odmaknu od domaćina (63:60), činilo se da Mega neće imati snage.

Ali, najiskusniji, Milenko Tepić, preuzeo je odgovornost. Pogodio je trojku za produžetak, a zatim imao šansu skratiti muke Primorskoj u regularnom dijelu. Nije bio precizan, pa se pa se drama produžila na dodatnih pet minuta, s tim da je ovog puta ekipa Vlade Jovanovića cijelo vrijeme kontrolirala rezultat.

Najefikasniji kod domaćina bili su Luka Vončina sa 22 i Erjon Kastrati sa bodom manje, dok su u redovima gostiju dvojica igrača upisala double-double učinak, Marko Simonović sa 15 koševa i 12 skokova i Karlo Matković sa 12 koševa , 14 skokova i čak 6 blokada, dok je Milenko Tepić dodao 11 koševa.

Video još jedne Karlove izvrsne blokade pogledajte OVDJE.

Livnovine