Home > BiH > Federacija BiH ”objavila rat” CIPS-ovoj potvrdi

Federacija BiH ”objavila rat” CIPS-ovoj potvrdi

Ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto priopćio je kako je ovo ministarstvo poduzelo određene aktivnosti na digitalizaciji takozvanih CIPS potvrda, a olakšanje u ovom smislu već bi trebali osjetiti građani u FBiH tijekom 2024. godine.

U objavi na društvenim mrežama, Forto je naglasio kako je “objavljen rat” CIPS-ovoj potvrdi.Od polovine 2024. građani FBiH neće morati donositi CIPS prijavu u bilo koju banku. Probat ćemo isto uraditi u RS-u, rekao je Forto.

Također, pozvao je sve općine i županije  da se jave Ministarstvu komunikacija i prometa kako bi razgovarali o ukidanju CIPS prijava.Pozivam općine, županije i entitete da se jave da i njima ukinemo CIPS prijavu. Ovo je digitalizacija. Konkretno i korisno, zaključio je Forto.

Upravo su ove potvrde na neki način godinama u Bosni i Hercegovini bile sinonim za prekobrojnu i prilično “dosadnu” administraciju i birokratske procedure s kojima su se susretali svi građani BiH.

Ministar Forto ovu odluku je priopćioo u jeku 6. Digitalnog summita za Zapadni Balkan koji upravo ima za cilj transformaciju i digitalizaciju društva.

Jabuka.tv