Farma Podhum Livno organizira uvoz rasplodnih junica iz Francuske

Dobra vijest za sve koji žele formirati matično stado i krenuti s uzgojem mesnih pasmina u sustavu krava-tele, objavila je Farma Podhum iz Livna na svojoj Facebook stranici:

“Naime, Federalno ministarstvo poljoprivrede usvojilo je pravilnik kojim se nabava rasplodnih junica subvencionira sa 25% te s dodatnih 5% za poljoprivrednike mlađe od 40 godina (pravilnik u privitku). Ovo je hvalevrijedna mjera Federalnog ministarstva za oživljavanje domaće govedarske proizvodnje i poticanje mladih na bavljenje poljoprivredom.

Zbog gotovo svakodnevnih upita za rasplodnim junicama pasmine Salers i Limuzin, Farma Podhum organizirat će uvoz rasplodnih junica iz Francuske u prvoj polovici desetog mjeseca ove godine.

farma Podhum organizirat će sav uvoz što uključuje – odabir grla, izvoznu papirologiju, karantenu i testiranje krvi u Francuskoj, pedigree, cijepljenje BVD, transport do BiH, uvoznu papirologiju i carinu, karantenu u BiH i analizu krvi svih životinja, vađenje BiH pasoša itd. Uvest ćemo isključivo visokokvalitetna čistokrvna rasplodna grla pasmine Salers i pasmine Limuzin.

Cilj nam je da se u BIH formira što više čistokrvnih matičnih stada kako bismo kroz godine koje dolaze mogli surađivati, izmjenjivati iskustva, pratiti razvoj genetike u realnim uvjetima, mijenjati bikove, provoditi uzgojne programe i slično.

Svaki kupac može ići s nama u Francusku u devetom mjesecu birati grla ili odabir može prepustiti našim stručnjacima”, objavili su.

Svi zainteresirani mogu im se javiti u inbox na njihovoj Facebook stranici.